Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 14:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/goteborgs-universitet-ar-inte-skyldigt-bjuda-in-sd-att-forelasa/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Göteborgs universitet är inte skyldigt bjuda in SD att föreläsa”

Vad händer när universitetet blir en plats som vissa studenter inte får tillträde till på samma villkor som andra? När vissa studenters själva existens ifrågasätts av föreläsaren? skriver artikelförfattarna.
Foto: Per Wissing/TT

DN DEBATT 8/12. I debatten efter Richard Jomshofs (SD) föreläsning på Göteborgs universitet har det hänvisats till vikten av att det är högt i tak på universitetet, att det är en förutsättning för akademisk verksamhet. Men betyder det att kreationister ska föreläsa i evolutionslära? Ska historiestudenter undervisas av Förintelseförnekare? Finns det några gränser? skriver 205 forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.