Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-30 12:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/granskningen-av-det-offentliga-har-blivit-for-detaljfixerad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Granskningen av det offentliga har blivit för detaljfixerad”

Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket, som en socialminister en gång uttryckte det. Men frågan är om inte också Gustav Möller skulle ha tvekat inför såväl mängden som utformningen av dagens granskande, skriver artikelförfattarna.
Foto: Folke Hellberg

DN DEBATT 21/12. Vardagen för många som arbetar inom offentlig sektor handlar i dag om att bli granskad, att förbereda sig för nästa granskning eller om att granska andra. Vi har följt hur granskandet förändrats från slutet av 1980-talet och drar slutsatsen att vi granskar för mycket och att vi granskar för snävt, skriver forskarna Bengt Jacobsson, Jon Pierre och Göran Sundström.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.