Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-25 12:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/granskningen-av-det-offentliga-har-blivit-for-detaljfixerad/

DN Debatt

DN Debatt. ”Granskningen av det offentliga har blivit för detaljfixerad”

Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket, som en socialminister en gång uttryckte det. Men frågan är om inte också Gustav Möller skulle ha tvekat inför såväl mängden som utformningen av dagens granskande, skriver artikelförfattarna.
Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket, som en socialminister en gång uttryckte det. Men frågan är om inte också Gustav Möller skulle ha tvekat inför såväl mängden som utformningen av dagens granskande, skriver artikelförfattarna. Foto: Folke Hellberg

DN DEBATT 21/12. Vardagen för många som arbetar inom offentlig sektor handlar i dag om att bli granskad, att förbereda sig för nästa granskning eller om att granska andra. Vi har följt hur granskandet förändrats från slutet av 1980-talet och drar slutsatsen att vi granskar för mycket och att vi granskar för snävt, skriver forskarna Bengt Jacobsson, Jon Pierre och Göran Sundström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in