Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-18 05:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/granskontroller-samsta-sattet-forbattra-nordiskt-polisarbete/

DN Debatt

DN Debatt. ”Gränskontroller sämsta sättet förbättra nordiskt polisarbete”

Danska statsministern Mette Frederiksen sa i förra veckan att hon vill se över om mer kan göras för att säkra gränsen mot Sverige. Men gränsen är sämsta platsen för polisens internationella arbete, skriver artikelförfattarna.
Danska statsministern Mette Frederiksen sa i förra veckan att hon vill se över om mer kan göras för att säkra gränsen mot Sverige. Men gränsen är sämsta platsen för polisens internationella arbete, skriver artikelförfattarna. Foto: Martin Sylvest/TT

DN DEBATT 20/8. Sverige har blivit de nordiska regeringarnas syndabock och reflexen är att stänga gränsen. Men både retoriken och reflexen är felaktig i sak och skadlig för hela Norden. Lösningen är i stället att öka det internationella samarbetet för polis och andra rättsvårdande myndigheter, skriver Stephan Müchler och Per Tryding, Sydsvenska handelskammaren.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in