Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-25 21:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/gron-omstallning-maste-ske-med-schyssta-arbetsvillkor/

DN Debatt

DN Debatt. ”Grön omställning måste ske med schyssta arbetsvillkor”

Den 29 november kommer manifestationer med bland annat fackföreningar och miljöorganisationer att hållas i Sverige och världen för en kraftfull klimatpolitik på FN:s klimatmöte i december. Bilden är från Peoples Climate March i New York förra året.
Den 29 november kommer manifestationer med bland annat fackföreningar och miljöorganisationer att hållas i Sverige och världen för en kraftfull klimatpolitik på FN:s klimatmöte i december. Bilden är från Peoples Climate March i New York förra året. Foto: Murray Head, Splash News

Klimatet en rättvisefråga. En grön omställning är nödvändig och kan, med rätt styrmedel, gå fort. Arbetstagarna har mycket att vinna – men trygghetssystemen måste byggas ut liksom program för omskolning för de som annars riskerar att förlora jobbet när fossila bränslen fasas ut, skriver representanter för miljörörelse och fackförbund.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in