Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 16:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/grona-investeringar-riskerar-pensioner-till-liten-klimatnytta/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Gröna investeringar riskerar pensioner till liten klimatnytta”

Den nya finansmarknadsministern Åsa Lindhagen (MP) bör se till att de som bestämmer över vårt sparande gör det utifrån realistiska förväntningar, skriver artikelförfattarna.
Den nya finansmarknadsministern Åsa Lindhagen (MP) bör se till att de som bestämmer över vårt sparande gör det utifrån realistiska förväntningar, skriver artikelförfattarna. Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 6/2.

Fyra forskare: Nya finansmarknadsministern Åsa Lindhagen (MP) måste hålla nere förväntningarna på gröna investeringar.

De fungerar inte som huvudverktyg för klimatomställningen. Det centrala verktyget för att göra världen klimatneutral är att sätta pris på utsläppen genom koldioxidskatter eller handel med utsläppsrätter, skriver fyra forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.