Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 04:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/grovt-bidragsfusk-kan-liknas-vid-organiserad-brottslighet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Grovt bidragsfusk kan liknas vid organiserad brottslighet”

Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket påverkas alla av fusket med intyg. ”Felaktiga utbetalningar hos en myndighet påverkar beslut hos en annan myndighet”, skriver Brottsförebyggande rådet.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Ny rapport. Varje år betalas miljontals kronor ut till personer och företag som med hjälp av oriktiga intyg utnyttjar välfärdssystemet. Ett felaktigt myndighetsbeslut leder ofta till flera, och i slutändan till felaktiga pensionsutbetalningar. Minskat intygsberoende och hårdare kontroll är nödvändigt, skriver Brottsförebyggande rådet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.