Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 01:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/grundlagarna-maste-andras-for-att-underlatta-regeringsbildning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Grundlagarna måste ändras för att underlätta regeringsbildning”

Vi hade tur och fick en talman, Andreas Norlén, vars oväld ingen ifrågasatt, men vi kan inte ha en regeringsbildningsprocess som litar till tur, skriver Mikael Sandström.
Vi hade tur och fick en talman, Andreas Norlén, vars oväld ingen ifrågasatt, men vi kan inte ha en regeringsbildningsprocess som litar till tur, skriver Mikael Sandström. Foto: Alexander Mahmoud

DN DEBATT 1/3. De svenska grundlagarna fungerar inte. Det är orimligt att partier avsiktligt och utan rimligt syfte kan försinka regeringsbildningen. Det är hög tid att vi funderar igenom hur konstitutionen ska fungera när man inte är överens om spelreglerna. Jag presenterar här fyra förslag, skriver Mikael Sandström, tidigare rådgivare till Ulf Kristersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.