Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-02 09:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hallbart-att-vaxla-fran-skatt-pa-arbete-till-skatt-pa-mark/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hållbart att växla från skatt på arbete till skatt på mark”

Vi kan inte negligera det mest kraftfulla verktyget vi har för en genuin omställning av samhället mot hållbarhet, särskilt som debatten om fastighetsskatten grundar sig på stora missförstånd, skriver artikelförfattarna.
Foto: Joakim Berglund/TT

DN DEBATT 15/5.

Två forskare: Fastighetsskatt på markvärdet kan bli viktigt verktyg för en genuin omstart för Sverige med inriktning på större hållbarhet.

Skatten bör utformas som en skatt på ökade markvärden, inte fastighetsvärden. Och vi menar att den ska genomföras som en skatteväxling från skatt på arbete till skatt på mark, skriver Lars Marcus och Holger Wallbaum.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.