Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-25 07:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hallbart-att-vaxla-fran-skatt-pa-arbete-till-skatt-pa-mark/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hållbart att växla från skatt på arbete till skatt på mark”

Vi kan inte negligera det mest kraftfulla verktyget vi har för en genuin omställning av samhället mot hållbarhet, särskilt som debatten om fastighetsskatten grundar sig på stora missförstånd, skriver artikelförfattarna.
Vi kan inte negligera det mest kraftfulla verktyget vi har för en genuin omställning av samhället mot hållbarhet, särskilt som debatten om fastighetsskatten grundar sig på stora missförstånd, skriver artikelförfattarna. Foto: Joakim Berglund/TT

DN DEBATT 15/5.

Två forskare: Fastighetsskatt på markvärdet kan bli viktigt verktyg för en genuin omstart för Sverige med inriktning på större hållbarhet.

Skatten bör utformas som en skatt på ökade markvärden, inte fastighetsvärden. Och vi menar att den ska genomföras som en skatteväxling från skatt på arbete till skatt på mark, skriver Lars Marcus och Holger Wallbaum.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in