Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-25 03:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hans-rosling-dagen-ska-hallas-i-nobel-center-varje-ar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hans Rosling-dagen ska hållas i Nobel Center varje år”

Planen är att folkbildningsdagen skall äga rum år efter år på olika platser runt om i Stockholm tills Nobel Center står färdigt. Bilden visar en datorgenererad vy av Nobelcenter på Blasieholmen i Stockholm, som förslaget såg ut i juni 2016. Vyn är från Hovslagargatan.
Illustration: David Chipperfield Architects

DN DEBATT 21/5. I arbetet med att skapa ett Nobel Center var folkbildaren Hans Rosling ett stort stöd och han poängterade ofta vad det skulle kunna betyda. I Alfred Nobels och Hans Roslings anda har vi nu bestämt att varje vår hålla en dag till Hans Roslings minne i Nobel Center, skriver Ola Rosling, Anna Rosling Rönnlund, Lars Heikensten och Anna Sjöström Douagi.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.