Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 12:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/har-ar-fakta-om-de-556000-som-lever-i-utsatta-omraden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Här är fakta om de 556.000 som lever i utsatta områden”

Vi är medvetna om att den här statistiken kan användas på olika sätt för att driva politiska agendor från höger till vänster. Men bortom de uppseendeväckande insikterna om utbildningsnivå, inkomst och boende, finns ett antal intressanta frågeställningar, skriver Ahmed Abdirahman.
Vi är medvetna om att den här statistiken kan användas på olika sätt för att driva politiska agendor från höger till vänster. Men bortom de uppseendeväckande insikterna om utbildningsnivå, inkomst och boende, finns ett antal intressanta frågeställningar, skriver Ahmed Abdirahman. Foto: Åke Ericson/TT

DN DEBATT 11/6. Var 18:e person i Sverige lever i ett så kallat utsatt område. Mycket av den politiska debatten handlar om dessa 60 områden, men väldigt lite kunskap har funnits om de som faktiskt bor där – fram till nu. Inför årets Järvavecka presenterar vi nya fakta om den svenska segregationen, skriver Ahmed Abdirahman, grundare av stiftelsen The global village och Järvaveckan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in