Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 12:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/har-ar-fakta-om-de-556000-som-lever-i-utsatta-omraden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Här är fakta om de 556.000 som lever i utsatta områden”

Vi är medvetna om att den här statistiken kan användas på olika sätt för att driva politiska agendor från höger till vänster. Men bortom de uppseendeväckande insikterna om utbildningsnivå, inkomst och boende, finns ett antal intressanta frågeställningar, skriver Ahmed Abdirahman.
Vi är medvetna om att den här statistiken kan användas på olika sätt för att driva politiska agendor från höger till vänster. Men bortom de uppseendeväckande insikterna om utbildningsnivå, inkomst och boende, finns ett antal intressanta frågeställningar, skriver Ahmed Abdirahman. Foto: Åke Ericson/TT

DN DEBATT 11/6. Var 18:e person i Sverige lever i ett så kallat utsatt område. Mycket av den politiska debatten handlar om dessa 60 områden, men väldigt lite kunskap har funnits om de som faktiskt bor där – fram till nu. Inför årets Järvavecka presenterar vi nya fakta om den svenska segregationen, skriver Ahmed Abdirahman, grundare av stiftelsen The global village och Järvaveckan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.