Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 20:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/har-ar-fem-atgarder-for-att-fa-lakare-att-stanna-i-yrket-/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Här är fem åtgärder för att få läkare att stanna i yrket”

Utbrändhet inom vården kan motverkas på flera sätt, bland annat genom att prioritera att anställa läkare vid tillsättning av chefer, skriver artikelförfattarna.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT

DN DEBATT 28/7. Om Sverige ska kunna erbjuda en god vård i framtiden behöver vi ta tag i problemen som läkarkåren möter. Det råder för lång väntetid på allmän­tjänstgöring, för hög arbetsbelastning och brist på specialist­läkare. Här är fem åtgärder för att vända utvecklingen, skriver Sveriges läkarförbund och Sveriges yngre läkares förening.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.