Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-22 05:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/har-ar-nio-klimatpolitiska-krav-pa-nasta-regering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Här är nio klimatpolitiska krav på nästa regering”

Den viktigaste förutsättningen för att industrin ska bli fossilfri är tillgång till fossilfri el, och det kommer att behövs mycket mer el än i dag när flera industrier och transporterna ökar sin elanvändning, skriver företrädare för industrin.
Den viktigaste förutsättningen för att industrin ska bli fossilfri är tillgång till fossilfri el, och det kommer att behövs mycket mer el än i dag när flera industrier och transporterna ökar sin elanvändning, skriver företrädare för industrin. Foto: Adam Ihse/TT

DN DEBATT 4/1. Den svenska industrin har tagit fram färdplaner för att på sikt göra Sverige fossilfritt. Men för att nå målen krävs att politikerna tar de beslut som krävs för att möjliggöra färdplanerna. Därför ställer vi nio klimatpolitiska krav på nästa regering, skriver Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige samt nio företrädare för olika industribranscher.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in