Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-20 14:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/har-ar-nio-klimatpolitiska-krav-pa-nasta-regering/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Här är nio klimatpolitiska krav på nästa regering”

Den viktigaste förutsättningen för att industrin ska bli fossilfri är tillgång till fossilfri el, och det kommer att behövs mycket mer el än i dag när flera industrier och transporterna ökar sin elanvändning, skriver företrädare för industrin.
Foto: Adam Ihse/TT

DN DEBATT 4/1. Den svenska industrin har tagit fram färdplaner för att på sikt göra Sverige fossilfritt. Men för att nå målen krävs att politikerna tar de beslut som krävs för att möjliggöra färdplanerna. Därför ställer vi nio klimatpolitiska krav på nästa regering, skriver Svante Axelsson, nationell samordnare, Fossilfritt Sverige samt nio företrädare för olika industribranscher.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.