Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 17:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/har-ar-vart-alternativ-till-regeringens-misslyckande/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Här är vårt alternativ till regeringens misslyckande”

Regeringens arbetsmarknadspolitik har misslyckats. Stora grupper av långtidsarbetslösa sitter nu fast i det som kallas Fas 3. Människor utnyttjas och arbetar utan ersättning. Samtidigt har 7 av 10 arbetsgivare svårt att få tag i rätt kompetens. Vi socialdemokrater kan aldrig acceptera att arbetslösa lämnas i passivitet. Den som har fel kompetens ska senast inom 90 dagar erbjudas relevant yrkesutbildning. Vi vill också öka volymen av arbetsmarknadsutbildningar i bristyrken, införa utbildningsvikariat i vården och fler lönebidrags- och plusjobb. Vår linje visar tilltro till människors förmåga och står mot regeringens passivitet, skriver Håkan Juholt och Ylva Johansson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela vägen fram till lucia!

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.