Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 17:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hardnande-kreditvillkor-kan-halvera-bostadsbyggandet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hårdnande kreditvillkor kan halvera bostadsbyggandet”

Byggandet kommer att minska dramatiskt de kommande åren och plana ut på en klart lägre nivå än idag. Ett försiktigt antagande pekar mot cirka 25–30 procent men det kan lika gärna bli fråga om en halvering, skriver artikelförfattarna.
Foto: Izabelle Nordfjell/TT

DN DEBATT 17/2. Bostadsprisraset har förklarats med ett ökat utbud. Men vår studie visar att det snarare beror på de ökade kreditrestriktionerna. Det betyder att valåret 2018 inleds med en eskalerande byggkris skapad av politiker och myndigheter. Nu måste politikerna ge besked om framtidens bostads­finansiering, skriver företrädare för bostadsföretaget Veidekke.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.