Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-14 02:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hatet-vinner-terrang-nu-maste-politikerna-besinna-sig/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hatet vinner terräng – nu måste politikerna besinna sig”

Alltmer sällan talas om mångfaldens möjligheter. Nästan aldrig om styrka och engagerande initiativ – varannan svensk i dag engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle, många av dessa är medlemmar i våra organisationer eller deltagare i våra aktiviteter, skriver artikelförfattarna.
Alltmer sällan talas om mångfaldens möjligheter. Nästan aldrig om styrka och engagerande initiativ – varannan svensk i dag engagerar sig ideellt för ett bättre samhälle, många av dessa är medlemmar i våra organisationer eller deltagare i våra aktiviteter, skriver artikelförfattarna. Foto: Elisabeth Ubbe

DN DEBATT 27/5. Den organiserade intoleransen vinner terräng. Destruktiva krafter eldar på brasan av misstänksamhet och hat. En del röster tystnar på grund av rädsla. Det är mycket oroande. Politiker och debattörer måste nu be­sinna sig och bidra med lösningar som främjar tillit och innanförskap, skriver företrädare för sex stora civilsamhällesorganisationer.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in