Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 12:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hederskulturen-fortsatter-vaxa-med-regeringens-stod/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hederskulturen fortsätter växa – med regeringens stöd”

För över tjugo år sedan förstörde min dåvarande man mitt ansikte och mina ögon med svavelsyra. Sedan dess kan jag inte släppa tanken att det kanske inte hade hänt om han hade fått skriva på ett samhällskontrakt, skriver Maria Rashidi.
För över tjugo år sedan förstörde min dåvarande man mitt ansikte och mina ögon med svavelsyra. Sedan dess kan jag inte släppa tanken att det kanske inte hade hänt om han hade fått skriva på ett samhällskontrakt, skriver Maria Rashidi. Foto: Mikael Sjöberg TT

Kulturellt och religiöst förankrad diskriminering inte bara accepteras i Sverige – myndigheterna skickar till och med bidrag till organisationer och samfund som producerar hedersnormerna. Men hedersetiken kan avprogrammeras. Vi vädjar till makthavarna att införa ett samhällskontrakt för nyanlända, skriver Maria Rashidi, kvinnorättsaktivist.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in