Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 13:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/helt-fel-att-domda-halls-i-hakte-i-stallet-for-fangelse/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Helt fel att dömda hålls i häkte i stället för fängelse”

Utgångspunkten är att de som sitter i häkte betraktas som oskyldiga. Behandlande och brottsförebyggande åtgärder sker i fängelset, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 28/4.

Sverige planerar en stor utbyggnad av antalet häktesplatser. Det är mycket olyckligt. Den som dömts till fängelse i tingsrätten bör snarast flyttas till vanlig anstalt, i stället för att sitta i häktet medan juridikens kvarnar får mala. Det vore både billigare för samhället, och bättre för de intagna, skriver tingsrättsdomaren Fredrik Nydén och advokat Bengt Ivarsson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.