Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-28 13:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/helt-orimligt-att-ha-samma-strandskydd-i-hela-sverige/

DN Debatt

DN Debatt. ”Helt orimligt att ha samma strandskydd i hela Sverige”

Flygbild från Google maps över en del av Arjeplogs kommun. Inom kommunen finns 8.727 sjöar och 9.573 öar. Vi borde definitivt kunna utveckla resonemanget om var det är lämpligt att bygga och var man borde låta bli, skriver Britta Flinkfeldt.
Flygbild från Google maps över en del av Arjeplogs kommun. Inom kommunen finns 8.727 sjöar och 9.573 öar. Vi borde definitivt kunna utveckla resonemanget om var det är lämpligt att bygga och var man borde låta bli, skriver Britta Flinkfeldt. Foto: Google maps

DN DEBATT 23/9. Lagstiftningen om strandskydd har en felaktig utgångspunkt. Sverige ser inte likadant ut. I Arjeplogs kommun finns över 8.000 sjöar – för varje invånare finns det 5 kilometer strand. Reglerna måste ta hänsyn till befolkningstäthet och hur mycket vatten och strand det finns tillgång till, skriver Britta Flinkfeldt, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in