Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 20:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/historiskt-om-regeringen-kor-over-kommunen-om-karnavfallet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Historiskt om regeringen kör över kommunen om kärnavfallet”

Eftersom Clab inte är ett slutförvar så ställer Oskarshamn inte villkorslöst upp på att enbart öka kapaciteten i Clab. Det har vi varit tydliga med, skriver artikelförfattarna.
Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 25/8.

Andreas Erlandsson (S) och Laila Naraghi (S): Miljöminister Per Bolund (MP) har konsekvent ignorerat Oskarshamns kommun.

Om regeringen med MP nu tänker köra över Oskarshamns kommun och göra mellanlagret för kärnavfall i Oskarshamn till ett långsiktigt förvar – i praktiken ett slags slutförvar – så är det första gången i svensk historia som en regering kör över ett lokalsamhälle ifråga om en kärnteknisk anläggning.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.