Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 16:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hjalp-bina-pa-ratt-satt-satsa-pa-blommor-i-stallet-for-bikupor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hjälp bina på rätt sätt – satsa på blommor i stället för bikupor”

Honungsbina är väldigt vanliga och behöver inte räddas. Att abonnera på en bi­kupa är faktiskt helt meningslöst om man vill göra en insats för biologisk mångfald. I stället kan biodlingen förvärra situationen för de vilda bina, skriver artikelförfattarna.
Honungsbina är väldigt vanliga och behöver inte räddas. Att abonnera på en bi­kupa är faktiskt helt meningslöst om man vill göra en insats för biologisk mångfald. I stället kan biodlingen förvärra situationen för de vilda bina, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 4/7. På senare tid har allt fler aktörer engagerat sig för att ”hjälpa bina” och motverka bidöd. Men när köpcentrum, snabbmatskedjor och fastighetsbolag satsar på bikupor för honungsbin i stället för att hjälpa vilda bin riskerar man att göra mer skada än nytta, skriver fyra Lundaforskare, som uppmanar företagen att hjälpa till på rätt sätt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in