Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 12:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hjalp-bina-pa-ratt-satt-satsa-pa-blommor-i-stallet-for-bikupor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hjälp bina på rätt sätt – satsa på blommor i stället för bikupor”

Honungsbina är väldigt vanliga och behöver inte räddas. Att abonnera på en bi­kupa är faktiskt helt meningslöst om man vill göra en insats för biologisk mångfald. I stället kan biodlingen förvärra situationen för de vilda bina, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

DN DEBATT 4/7. På senare tid har allt fler aktörer engagerat sig för att ”hjälpa bina” och motverka bidöd. Men när köpcentrum, snabbmatskedjor och fastighetsbolag satsar på bikupor för honungsbin i stället för att hjälpa vilda bin riskerar man att göra mer skada än nytta, skriver fyra Lundaforskare, som uppmanar företagen att hjälpa till på rätt sätt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.