Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hog-tid-att-arbetstiden-sanks-for-alla-svenskar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hög tid att arbetstiden sänks för alla svenskar”

Vänsterns uppgift. I en tid när S och MP blir alltmer försiktiga för att inte stöta bort medelklassväljare måste Vänsterpartiet vara visionärt. Vi har ingen anledning att ge avkall på vår grundläggande EU-kritik. Vi vill dela upp storbankerna så att den spekulativa delen inte drabbar hushållen. Det är dessutom hög tid att ta ett första steg mot 35-timmarsvecka genom att under nästa mandatperiod korta normalarbetstiden till 37 timmar. Vi vill ha kongressens förtroende att förverkliga den politiken, skriver Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.