Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 10:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hog-tid-att-avskaffa-pressens-ledarsidor/

DN DEBATT

DN Debatt. "Hög tid att avskaffa pressens ledarsidor"

Tidningsmannen Bertil Torekull: Ledarsidorna är en publicistisk blindtarm och dess skribenter ett introvert etablissemang som överlevt sig självt. Ledarsidornas uppdrag har erövrats av andra mer vitala opinionsbildare på tidningarna. Systemet med anonyma ledare blir därmed alltmer komiskt. Dagens ledarskribenter i de stora bladen utgörs av ett introvert etablissemang som överlevt sig självt. De sysslar med ovidkommande kommentarer om exempelvis fotboll eller förnumstiga speglingar av personliga faiblesser som inte har ett skvatt med en skarp politisk ledarprofil att skaffa. Hela detta pretentiösa blandsystem måste nu skrotas. Ledarsidorna är en publicistisk blindtarm som vi klarar oss bättre utan. Det menar tidigare chefredaktören på Svenska Dagbladet och Dagens Industri Bertil Torekull.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.