Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-09 21:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hog-tid-att-sverige-slopar-sin-omoderna-narkotikapolitik/

DN Debatt

DN Debatt. ”Hög tid att Sverige slopar sin omoderna narkotikapolitik”

USA-delstaterna Colorado och Washington blev 2013 först i världen med att legalisera produktion, försäljning och konsumtion av cannabis. Reformerna har slagit undan benen på den organiserade brottsligheten, skriver Markus Bergström. Här en legal odling i Colorado med cannabis för såväl medicinskt som rekreationsbruk.
USA-delstaterna Colorado och Washington blev 2013 först i världen med att legalisera produktion, försäljning och konsumtion av cannabis. Reformerna har slagit undan benen på den organiserade brottsligheten, skriver Markus Bergström. Här en legal odling i Colorado med cannabis för såväl medicinskt som rekreationsbruk. Foto: TT

Förbud motverkar sitt syfte. Allt fler länder avkriminaliserar lätta droger eftersom förbuden inte minskat vare sig konsumtion eller brottslighet. Även WHO har svängt i frågan. Samtidigt har drogrelaterade dödsfall i Sverige mer än fördubblats. Vår politik har visat sig kontraproduktiv och borde omprövas, skriver Markus Bergström.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in