Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 19:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hog-tid-att-uppvardera-de-praktiska-fardigheterna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hög tid att uppvärdera de praktiska färdigheterna”

Vi vill att lärlingar ska kunna antas av ett företag eller en bransch direkt i stället för via en skola, och att utbildningen där ska avslutas med ett gesällprov, skriver Nyamko Sabuni (L), Roger Haddad (L) och Arman Teimouri (L).
Foto: Patrik C Österberg/TT, Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 3/8.

Nyamko Sabuni (L), Roger Haddad (L) och Arman Teimouri (L): Med flera reformer vill vi uppvärdera praktisk kunskap och yrkesfärdigheter.

Vi föreslår en utbyggd lärlingsutbildning, storsatsning på yrkeshögskolan, tvååriga yrkesutbildningar utan krav på gymnasieexamen och en renodling av de praktiska ämnena i gymnasiet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.