Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-04 01:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hog-tid-for-en-klimatallians-over-hoger-vanster-gransen/

SVENSK POLITIK

DN Debatt. ”Hög tid för en klimatallians över höger/vänster-gränsen”

Den nuvarande utformningen av politik och ekonomi förmår inte att i tid garantera den omställning som krävs, skriver femton undertecknare med Gudrun Schyman, Anders Wijkman, Kristina Persson och K G Hammar i spetsen.
Foto: Thomas Karlsson, Jonas Lindstedt, Vilhelm Stokstad/TT och Björn Larsson Rosvall/TT

DN DEBATT 4/10.

Gudrun Schyman, Anders Wijkman, Kristina Persson, KG Hammar, med flera: Dagens politik och ekonomi klarar inte omställningen i tid.

Det är hög tid att skapa en klimatallians över åsiktsgränser, trosbekännelser och språkbarriärer. Klimatfrågan får inte reduceras till en höger- eller vänsterfråga. Det är akut bråttom och våra krav och åtgärder måste vara skarpa och långtgående. Det som hittills åstadkommits är helt otillräckligt, skriver femton undertecknare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.