Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-27 21:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hog-tid-for-sverige-att-ta-hoten-mot-ateister-pa-allvar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hög tid för Sverige att ta hoten mot ateister på allvar”

Att vanliga människor kan ta lagen i egna händer visar det brutala mordet på den unga kvinnan Farkhunda Malikzada i Kabul år 2015, skriver artikelförfattarna. Bilden från 2016 visar afghanska skådespelare som spelar upp händelserna i samband med att ett minnesmärke invigdes.
Foto: Rahmat Gul/TT

DN DEBATT 5/5. Sverige måste sluta utvisa ateister till länder där de riskerar dödsstraff. Vi har en skyldighet att ge skydd till personer som riskerar förföljelse, men just nu är det slumpen som avgör vem som får uppehållstillstånd och vem som utvisas. Det är hög tid för Migrationsöverdomstolen att sätta ner foten, skriver 11 jurister, forskare, författare och företrädare för Humanisterna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.