Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-04 04:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hoga-narkotikadodligheten-kraver-effektivare-insatser/

DN Debatt

DN Debatt. ”Höga narkotikadödligheten kräver effektivare insatser”

Behandling med metadon eller buprenorfin stöds av internationell forskning och rekommenderas i Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Sprututbytesmottagningar finns ännu endast i en tredjedel av landstingen, skriver artikelförfattarna.
Behandling med metadon eller buprenorfin stöds av internationell forskning och rekommenderas i Socialstyrelsens nationella riktlinjer. Sprututbytesmottagningar finns ännu endast i en tredjedel av landstingen, skriver artikelförfattarna. Bild: Magnus Hallgren

Samhällets stöd vid missbruk och beroende är otillräckligt. Den höga narkotikarelaterade dödligheten är en effekt. Fler skadebegränsande insatser och bättre tillgång till kunskapsbaserad och samordnad vård krävs för att fler liv ska kunna räddas, skriver generaldirektörerna Johan Carlson, Folkhälsomyndigheten och Olivia Wigzell, Socialstyrelsen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in