Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 19:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hogern-och-vanstern-lika-skyldiga-till-lararyrkets-ras/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Högern och vänstern lika skyldiga till läraryrkets ras”

En bärande föreställning för 68-vänstern i Sverige var att lärare utövade ett dåligt inflytande i skolan, skriver Johan Wennström: ”De ansågs indoktrinera barn till auktoritära synsätt, konsumtion och vinstbegär”.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Bortglömt perspektiv. Det brukade vara ett privilegium att vara lärare. Bara de skickligaste kunde komma i fråga. I dag råder ett radikalt annorlunda synsätt. Skulden är till lika delar 68-vänsterns och marknadshögerns. Båda sidor har av olika skäl velat underminera lärarnas självständighet, skriver Johan Wennström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.