Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 02:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hoghastighetstag-betyder-lite-for-den-ekonomiska-tillvaxten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Höghastighetståg betyder lite för den ekonomiska tillväxten”

Även av klimatskäl vore det alltså bättre att förbättra utnyttjandet av den transportinfrastruktur som finns, genom en genomtänkt prissättning, digitalisering, automatisering och elektrifiering – innan man satsar hundratals miljarder kronor på att bygga nytt, skriver professor Maria Börjesson.
Även av klimatskäl vore det alltså bättre att förbättra utnyttjandet av den transportinfrastruktur som finns, genom en genomtänkt prissättning, digitalisering, automatisering och elektrifiering – innan man satsar hundratals miljarder kronor på att bygga nytt, skriver professor Maria Börjesson. Foto: Claude Paris

DN DEBATT 16/6. Regeringen prioriterar projekt som ger små förbättringar för ett fåtal på bekostnad av projekt som ger stora förbättringar för många. Höghastighetståg underlättar långväga resande men skulle inte ha någon större effekt på den ekonomiska tillväxten. Det är bättre att satsa på tätare arbetsmarknadskärnor och resandet inom dessa, skriver professor Maria Börjesson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in