Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 22:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hoghastighetstag-betyder-lite-for-den-ekonomiska-tillvaxten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Höghastighetståg betyder lite för den ekonomiska tillväxten”

Även av klimatskäl vore det alltså bättre att förbättra utnyttjandet av den transportinfrastruktur som finns, genom en genomtänkt prissättning, digitalisering, automatisering och elektrifiering – innan man satsar hundratals miljarder kronor på att bygga nytt, skriver professor Maria Börjesson.
Foto: Claude Paris

DN DEBATT 16/6. Regeringen prioriterar projekt som ger små förbättringar för ett fåtal på bekostnad av projekt som ger stora förbättringar för många. Höghastighetståg underlättar långväga resande men skulle inte ha någon större effekt på den ekonomiska tillväxten. Det är bättre att satsa på tätare arbetsmarknadskärnor och resandet inom dessa, skriver professor Maria Börjesson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.