Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 11:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hogskolans-forsamrade-utbud-slar-mot-industrin/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Högskolans försämrade utbud slår mot industrin”

Drygt en fjärdedel av tjänstemännen i industrin har de senaste fem åren sökt efter utbildning i högskolan. Men endast en av åtta har hittat utbildning som i hög utsträckning motsvarar deras behov, skriver artikelförfattarna.
Foto: Fredrik Persson/TT

DN DEBATT 13/7. Kompetenshöjning är en ödesfråga för industrin och därmed för Sveriges välstånd. Men utbudet av vidareutbildning i högskolan har kraftigt försämrats. Regering och riksdag behöver nu omedelbart stärka högskolans kapacitet att möta yrkesverksammas behov av vidareutbildning, skriver Klas Wåhlberg, Teknikföretagen, och Martin Linder, Unionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.