Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 05:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hogskolorna-tar-inte-lagen-om-hallbarhet-pa-allvar/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Högskolorna tar inte lagen om hållbarhet på allvar”

Det går att förändra: År 2011 gjorde Naturvårdsverket en utvärdering av myndigheternas miljöledningsarbete och KTH kom på sista plats bland högskolorna. Efter sex år tillhör KTH nu de universitet som fått det högsta omdömet i UKÄ-rapporten, skriver artikelförfattarna.
Foto: KTH

Tre fjärdedelar av svenska universitet och högskolor har grava brister i sitt arbete med hållbar utveckling inom utbildningen. Många lärosäten har helt enkelt inte tagit högskolelagen på allvar. Där står det, sedan tio år tillbaka, att man ska främja en hållbar utveckling. Nu har regeringen all anledning att agera, skriver företrädare för KTH.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.