Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-24 00:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hoj-forsvarsanslaget-med-500-miljoner-i-varbudgeten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Höj försvarsanslaget med 500 miljoner i vårbudgeten”

Vi föreslår en förstärkning av samhällets beredskap. Det handlar till exempel om att stärka Hemvärnet, skriver artikelförfattarna. Bilden visar Hemvärnet som övar skydd av Visby flygplats.
Foto: Lotta Härdelin

Snabbt försämrat omvärldsläge. Totalt vill vi satsa 8,5 miljarder kronor extra på försvaret under nuvarande inriktningsperiod utöver de redan beslutade ökningarna. Vad som görs först bör baseras på var Försvarsmakten ser störst behov, men insatser som snabbt höjer försvarsförmågan bör prioriteras, skriver fyra företrädare för M.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.