Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 21:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hoj-straffen-for-dem-som-rekryterar-unga-till-brott/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Höj straffen för dem som rekryterar unga till brott”

Den extra kostnaden för att ha med en ung eller ett barn som drogkurir eller vapenbärare ska vara så hög att kriminella ser den unges medverkan som en belastning, skriver Per Bolund och Rasmus Ling. Bilden visar hur poliser markerar tomhylsor på en brottsplats tidigare i år.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

DN DEBATT 7/9. De personer som leder in unga i kriminalitet slipper ofta ansvar. Det är oerhört cyniskt att utnyttja unga människor, ofta med svåra hemförhållanden eller problematisk skolgång, på det sättet. Det är hög tid att de som rekryterar unga till kriminalitet straffas hårdare, skriver Per Bolund (MP) och Rasmus Ling (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.