Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 02:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hoj-straffen-for-dem-som-rekryterar-unga-till-brott/

DN Debatt

DN Debatt. ”Höj straffen för dem som rekryterar unga till brott”

Den extra kostnaden för att ha med en ung eller ett barn som drogkurir eller vapenbärare ska vara så hög att kriminella ser den unges medverkan som en belastning, skriver Per Bolund och Rasmus Ling. Bilden visar hur poliser markerar tomhylsor på en brottsplats tidigare i år.
Den extra kostnaden för att ha med en ung eller ett barn som drogkurir eller vapenbärare ska vara så hög att kriminella ser den unges medverkan som en belastning, skriver Per Bolund och Rasmus Ling. Bilden visar hur poliser markerar tomhylsor på en brottsplats tidigare i år. Foto: Nils Petter Nilsson/TT

DN DEBATT 7/9. De personer som leder in unga i kriminalitet slipper ofta ansvar. Det är oerhört cyniskt att utnyttja unga människor, ofta med svåra hemförhållanden eller problematisk skolgång, på det sättet. Det är hög tid att de som rekryterar unga till kriminalitet straffas hårdare, skriver Per Bolund (MP) och Rasmus Ling (MP).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in