Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 16:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hoj-taket-i-a-kassan-men-trappa-av-snabbare/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Höj taket i a-kassan men trappa av snabbare”

Vi vill utöka rutavdraget från 25 000 till 75 000 kronor per person och år. Samtidigt vill vi bredda det till fler områden så som läxhjälp och tvätteritjänster, skriver artikelförfattarna.
Foto: Lars Lindqvist

Ger fler jobb. Vi vill ha en trygg och jobbfokuserad a-kassa där maxersättningen höjs i förhållande till alliansregeringens tidigare nivå till 800 kronor per dag. Det ska kombineras med en snabb och symmetrisk avtrappning. Vårt förslag sparar 1,7 miljarder kronor varje år och leder enligt Riksdagens utredningstjänst till drygt 11 000 fler jobb, skriver Centerns Annie Lööf och Emil Källström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.