Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hyresrattens-stallning-pa-marknaden-ska-starkas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hyresrättens ställning på marknaden ska stärkas”

Stefan Attefall (KD).
Foto: Anders Wiklund

Nye civil- och bostadsministern: Bostadsbyggandet ska öka utan statliga subventioner. Ny utredning stärker hyresrättens ställning. Det är bra att det under nästa år byggs 28.000 nya lägenheter och villor. Men det räcker inte, vi behöver göra mycket mer. De rödgröna vill återgå till en bostadspolitik där nyproduktion och renoveringar subventioneras fram. Låt mig vara tydlig: något sådant kommer jag aldrig att medverka till. Alliansregeringen kommer att arbeta för att få till stånd ett bostadsbyggande utan subventioner. Hyresrättens ställning behöver också förstärkas och jag tillsätter i början av 2011 en utredning som syftar till att långsiktigt förbättra förutsättningarna att investera i och förvalta hyresrätter, skriver Stefan Attefall.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.