Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 02:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hyresregleringen-maste-bort-ocksa-for-gamla-hyresratter/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hyresregleringen måste bort också för gamla hyresrätter”

Hyresregleringen infördes som en del av den ekonomiska politiken under andra världskriget. Freden kom 1945. Nu är det dags för fred även på hyresmarknaden.
Hyresregleringen infördes som en del av den ekonomiska politiken under andra världskriget. Freden kom 1945. Nu är det dags för fred även på hyresmarknaden. Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 8/1. Det vore en stor vinst om regeringsförhandlingarna ledde till att de knutar som skapats av hyresregleringen löses upp. Men en framgångsrik liberalisering måste då gälla hyresmarknaden i hela landet och inte heller begränsas till enbart nybyggda lägenheter. Annars kommer det att ta en ”evig” tid innan den får effekt, skriver Roland Andersson och Lars Jonung.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.