Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-13 06:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hyresregleringen-minskar-inte-bostadssegregeringen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Hyresregleringen minskar inte bostadssegregeringen”

Bruksvärdessystemet gör att insiders, ofta välbärgade, medelålders och inrikes födda, får subventionerat boende i innerstäderna medan outsiders förpassas till mindre attraktiva områden eller får fortsätta leta, skriver artikelförfattarna.
Bruksvärdessystemet gör att insiders, ofta välbärgade, medelålders och inrikes födda, får subventionerat boende i innerstäderna medan outsiders förpassas till mindre attraktiva områden eller får fortsätta leta, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

Ideologiska skygglappar. Hyresregleringen motverkar sina egna syften genom att bidra till segregation och bostadsbrist. Det är ett misslyckande för socialdemokratin. Vi bör övergå till en hyresmarknad med friare prissättning där nuvarande hyresgäster kompenseras, skriver Socialdemokratiska ekonomklubben vid Handelshögskolan.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in