Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-01 20:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/hyresregleringen-minskar-inte-bostadssegregeringen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Hyresregleringen minskar inte bostadssegregeringen”

Bruksvärdessystemet gör att insiders, ofta välbärgade, medelålders och inrikes födda, får subventionerat boende i innerstäderna medan outsiders förpassas till mindre attraktiva områden eller får fortsätta leta, skriver artikelförfattarna.
Foto: TT

Ideologiska skygglappar. Hyresregleringen motverkar sina egna syften genom att bidra till segregation och bostadsbrist. Det är ett misslyckande för socialdemokratin. Vi bör övergå till en hyresmarknad med friare prissättning där nuvarande hyresgäster kompenseras, skriver Socialdemokratiska ekonomklubben vid Handelshögskolan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.