Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-30 06:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/i-den-nya-varldsekonomin-maste-regeringen-tanka-om/

DN DEBATT

DN Debatt. ”I den nya världsekonomin måste regeringen tänka om”

Räntesänkningarna under finanskrisen för ett årtionde sedan sågs då som en krisåtgärd som så småningom skulle ersättas av en ”exit-strategi” när centralbankerna normaliserade räntorna igen. Men så blev det inte, skriver Klas Eklund.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 12/8. Visst är det bra med ordning och reda i statsfinanserna. Men om statsskulden är bland de lägsta i Europa, långivarna är villiga att betala för att låna ut till oss, och penningpolitikens verktygslåda är ineffektiv – då är det nog dags att fundera en vända till. Vi behöver också göra vår ekonomi mer effektiv, mer innovativ, mer konkurrenskraftig, skriver Klas Eklund.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.