Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 19:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/i-den-nya-varldsekonomin-maste-regeringen-tanka-om/

DN DEBATT

DN Debatt. ”I den nya världsekonomin måste regeringen tänka om”

Räntesänkningarna under finanskrisen för ett årtionde sedan sågs då som en krisåtgärd som så småningom skulle ersättas av en ”exit-strategi” när centralbankerna normaliserade räntorna igen. Men så blev det inte, skriver Klas Eklund.
Räntesänkningarna under finanskrisen för ett årtionde sedan sågs då som en krisåtgärd som så småningom skulle ersättas av en ”exit-strategi” när centralbankerna normaliserade räntorna igen. Men så blev det inte, skriver Klas Eklund. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 12/8. Visst är det bra med ordning och reda i statsfinanserna. Men om statsskulden är bland de lägsta i Europa, långivarna är villiga att betala för att låna ut till oss, och penningpolitikens verktygslåda är ineffektiv – då är det nog dags att fundera en vända till. Vi behöver också göra vår ekonomi mer effektiv, mer innovativ, mer konkurrenskraftig, skriver Klas Eklund.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in