Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 22:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/i-en-orolig-varld-behover-regeringen-ett-sakerhetsrad/

DN DEBATT

DN Debatt. ”I en orolig värld behöver regeringen ett säkerhetsråd”

Det finns mycket som skulle behöva göras för att stärka upp Regeringskansliet som en kunskapsorganisation, skriver Björn Fägersten. Bilden visar den nya regeringen på väg till konseljen med kungen.
Det finns mycket som skulle behöva göras för att stärka upp Regeringskansliet som en kunskapsorganisation, skriver Björn Fägersten. Bilden visar den nya regeringen på väg till konseljen med kungen. Foto: Jonas Lindkvist

DN DEBATT 25/1. Med en regering på plats är det hög tid att rusta upp regeringskansliet som en kunskapsorganisation. Med ett reellt säkerhetsråd, mer analytisk kapacitet på departementen och en sammanhållen underrättelsefunktion skulle Sverige stärkas som aktör inom utrikes- och säkerhetspolitik, skriver Björn Fägersten, Utrikespolitiska institutet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.