Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-01 08:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/i-kristider-som-dessa-star-europas-ode-pa-spel/

DN DEBATT

DN Debatt. ”I kristider som dessa står Europas öde på spel”

EU-presidenten Herman Van Rompuy: Greklandskrisen handlar ytterst om existensiell stabilitet och fred för alla i Europa. I vår föränderliga värld är andra regioner på väg att överträffa EU ekonomiskt. Våra jobb och vårt inflytande står på spel. Nationalism och populism är inte svaret. För att försvara våra europeiska värderingar, intressen och arbetstillfällen måste vi fortsätta att agera gemensamt. Vi måste särskilt utforma en kraftfullare ekonomisk politik och en mer enhetlig utrikes- och klimatpolitik. EU innebär många praktiska fördelar för medborgarna. Men vi måste vara uppriktiga. I en kris som den vi står inför i dag har sådana aspekter inte tillräcklig tyngd. Politikerna måste ge övertygande svar även på de svåra frågorna, skriver Herman Van Rompuy.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.