Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-23 00:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/i-sds-budgetforslag-far-alla-svenskar-10-000-kronor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”I SD:s budgetförslag får alla svenskar 10.000 kronor”

Bruttokostnaden för det centralt administrerade stödet till hushållen uppgår till 91,7 miljarder kronor för 2021, staten återfår cirka tio miljarder kronor i form av konsumtionsskatter, skriver Oscar Sjöstedt (SD) och Jimmie Åkesson (SD).
Foto: Amir Nabizadeh/TT

DN DEBATT 5/10.

Oscar Sjöstedt (SD) och Jimmie Åkesson (SD): I stället för regeringens ineffektiva åtgärder vill vi stimulera köpkraft och jobbskapande.

I en kris som påverkar alla finns det inte utrymme för profil- och symbolfrågor. Därför går vi fram med åtgärder som omfattar alla medborgare, ung som gammal, sjuk som frisk, arbetstagare som arbetslös. Redan under första halvåret 2021 vill vi se till att alla får 10.000 kronor mer i plånboken.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.