Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 17:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/i-stallet-for-att-satta-in-militar-kan-vi-lara-av-new-yorks-polis/

DN Debatt

DN Debatt. ”I stället för att sätta in militär kan vi lära av New Yorks polis”

Sverige ska vara ett land där vi sätter hårt mot hårt mot brottslingar, samtidigt som vi på allvar tar tag i de problem som gör att människor söker sig till kriminalitet. Då krävs det att vi lär av goda exempel, skriver artikelförfattarna.
Sverige ska vara ett land där vi sätter hårt mot hårt mot brottslingar, samtidigt som vi på allvar tar tag i de problem som gör att människor söker sig till kriminalitet. Då krävs det att vi lär av goda exempel, skriver artikelförfattarna. Bild: Jason DeCrow/TT

DN DEBATT 29/1. Militären är till för att försvara vårt territorium mot yttre fiender, inte sättas in mot kriminella. Men den upptrappade våldsspiralen måste brytas. Sverige kan lära av framgångsexemplet New York: inför nolltolerans mot småbrott, satsa på lokalt samarbete och arbeta för att minska utanförskapet, skriver Annie Lööf (C) och Johan Hedin (C).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in