Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-04-01 09:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/illusion-att-vi-kan-aterga-till-gamla-migrationspolitiken/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Illusion att vi kan återgå till gamla migrationspolitiken”

Dagens regelverk skapar incitament för människor att använda alla sina besparingar för att ge sig ut på de livsfarliga färdvägar som kräver tusentals människoliv varje år, skriver artikelförfattarna. Bilden från sommaren 2016 visar flyktingar som räddats av ett italienskt räddningsfartyg utanför Libyens kust.
Foto: Anders Hansson

Röster inom Kristdemokraterna höjs för en återgång till en migrationspolitik som ­aldrig kommer att kunna implementeras i vårt land igen. Men välvilja och behjärtansvärd ­retorik rättfärdigar inte huvudlösa och hjärtlösa reformer. Vi måste våga ta ansvar för en migrationspolitik med både hjärta och hjärna, skriver 23 KD-politiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.