Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 20:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/infodda-och-invandrade-ense-om-krav-for-medborgarskap/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Infödda och invandrade ense om krav för medborgarskap”

Det finns inte några större skillnader i uppfattningar mellan de tre grupperna infödda, invandrare och invandrarnas barn och barnbarn, skriver artikelförfattarna.
Det finns inte några större skillnader i uppfattningar mellan de tre grupperna infödda, invandrare och invandrarnas barn och barnbarn, skriver artikelförfattarna. Foto: Erik Johansen, Erik Johansen/TT, Erik Johansen/TT

DN DEBATT 5/12. Skillnaderna är små mellan olika gruppers syn på vilka krav som bör ställas för medborgarskap i skandinaviska länder. Detta trots stora skillnader i politik och debatt mellan länderna. Vår undersökning visar att infödda och invandrare menar att det bör ställas tydliga krav på språkkunskap, samhällsförståelse och deltagande i arbetslivet, skriver sex skandinaviska forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.