Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-03 03:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/infor-en-rattviseskatt-pa-inkomster-over-en-miljon/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inför en rättviseskatt på inkomster över en miljon”

Vi behöver ett skattesystem som gynnar vanligt folk i stället för eliten, skriver Susanna Gideonsson tillsammans med LO-ledningen och ordförandena i de 14 medlemsförbunden.
Vi behöver ett skattesystem som gynnar vanligt folk i stället för eliten, skriver Susanna Gideonsson tillsammans med LO-ledningen och ordförandena i de 14 medlemsförbunden. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 8/5.

LO:s ledning och 14 ordförande: Vi har antagit en ny skattepolicy med konkreta förslag för ett mer rättvist och effektivt skattesystem.

Dagens skattesystem är både ohållbart och orättvist. Vi vill bland annat införa en ny rättviseskatt på inkomster av tjänst över en miljon kronor om året.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.