Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-09 16:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/infor-en-sockerskatt-och-subventionera-gronsaker/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Inför en sockerskatt och subventionera grönsaker”

Livsmedelsindustrin har ett pågående arbete för att motverka skatter som styrmedel för hälsosammare livsmedelsval som finns dokumenterat i flertalet vetenskapliga publikationer. Många likheter föreligger med hur tobaksindustrin arbetade under 50- och 60-talet för att motverka sunda åtgärder, skriver artikelförfattarna.
Foto: JG Photography Alamy

Fetmaepidemin. Folkhälsominister Gabriel Wikström och regeringen måste tänka om i frågan om en sockerskatt. Kunskapen finns redan och några fler utredningar för att förhala processen behövs inte. Inför en skatt på socker och gör frukt och grönsaker billigare, skriver Göran Greider, Claude Marcus och David Stenholtz.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.