Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-29 21:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/infor-ett-snabbspar-for-flyktingar-till-hogskolan/

DN Debatt

DN Debatt. ”Inför ett snabbspår för flyktingar till högskolan”

En utbildad befolkning är en långsiktig investering eftersom barn till högutbildade söker sig till högskolestudier i högre grad än befolkningen i genomsnitt, skriver debattörerna. På bilden Stockholms universitetsbibliotek.
En utbildad befolkning är en långsiktig investering eftersom barn till högutbildade söker sig till högskolestudier i högre grad än befolkningen i genomsnitt, skriver debattörerna. På bilden Stockholms universitetsbibliotek. Foto: Bertil Ericson/TT

Väg till integration. Med de nya reglerna måste asylsökande efter ett år kunna visa att de kan försörja sig för att få stanna i Sverige. Högskolan blir då ett omöjligt alternativ för många. Reglerna måste ändras så att flyktingar kan få studera i väntan på uppehållstillstånd, skriver Harriet Wallberg och Annika Pontén vid Universitetskanslersämbetet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in